Μετάλλια στο... μέτωπο

 

Η Ελενα Ισινμπάγεβα, μαζί με επτά Ρώσους που κατέκτησαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, βρέθηκαν στην ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Marca. 
Η "τσαρίνα των αιθέρων", που έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια  στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε Πεκίνο και Λονδίνο, πραγματοποίησε προπόνηση στην ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση Hemeimeem στη Συρία. 
Σύμφωνα με  δηλώσεις της, ο λόγος για την επίσκεψη ήταν να δείξει την συμπαράστασή της στους συμπατριώτες της στρατιώτες. 
"Τα πάντα εδώ με γεμίζουν με πατριωτισμό και υπερηφάνεια,» είπε η Ισινμπάγεβα, που πέρασε τη νύχτα της, στη βάση, μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές, χωρίς να δείχνουν να  ενοχλούνται  από τους «βρυχηθμούς» των ρωσικών τζετ, που απογειώνονταν από τη βάση σε αποστολές βομβαρδισμού.
«Κάθε φορά που ένα αεριωθούμενο μαχητικό απογειωνόταν, ήταν σαν ένα νανούρισμα που μας κοίμιζε», τόνισε.
Για τον ίδιο λόγο, μαζί της ταξίδεψαν  και επτά από τους μεταλλιούχους της Ρωσίας στο Ρίο, στην αεροπορική βάση, όπου τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, πραγματοποιούν τις επιχειρήσεις τους.
Οι Ρώσοι αθλητές, ανάμεσά τους και ο παλαιστής Σοσλάν Ραμόνοφ, φύτεψαν δένδρα στην αεροπορική βάση.
"Είναι μεγάλη τιμή για μένα," δήλωσε ο Ραμόνοφ, ένας παλαιστής που κέρδισε το χρυσό στο Ρίο στα 65 κιλά. "Φύτεψα ένα δένδρο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, ελπίζω να μην την τελευταία φορά".


Το πλήρες τηλεγράφημα του Αντώνη Βαζογιάννη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana