Σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές

 

Θετικά κινούνται οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς έχουν αύξηση κατά μέσο όρο 11% στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων. Όλα αυτά καθώς οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες εκμεταλλεύτηκαν σε μέγιστο βαθμό την σταθερή οικονομία για να προσελκύσουν περισσότερους αγοραστές.

Μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν η Fiat Chrysle, η Ford και η Renault, ενώ αντίθετα έχασαν μερίδιο από την αγορά η Volkswagen Group και ο όμιλος PSA. Η μεν πρώτη γιατί ακόμη δεν έχει ξεπεραστεί το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων και η δε δεύτερη λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχει στα περισσότερα νέα της μοντέλα.

Από την άλλη οι πωλήσεις της Renault, συμπεριλαμβανομένης της Dacia, αυξήθηκαν κατά 14% ενισχύοντας -έτσι- το μερίδιο αγοράς της στο 9,5% από το 9,2% του αντίστοιχου περσινού μεριδίου. Η Fiat Chrysler έχοντας ως όπλο της το Jeep Renegade και το Fiat 500X, κατάφερε να κερδίσει πελάτες από την αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς στο 6,8% από το 6,3% της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Να σημειώσουμε ότι οι πωλήσεις τον Μάρτιο στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 3,7% φθάνοντας συνολικά στις 1.940.000 πωλήσεις αυτοκινήτων, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη η αύξηση να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Κ.Π.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana