Η Skoda παρουσίασε την Fabia με κινητήρα βενζίνης 1.0 TSI

 

Στην 87η Διεθνή Έκθεση της Γενεύης(9-19 Μαρτίου), η Skoda ενίσχυσε την γκάμα του Fabia με μια νέα έκδοση. Πρόκειται για την Fabia Monte Carlo η οποία εξοπλίζεται με τον βενζινοκινητήρα 1.0 TSI.
Ο 3κύλινδρος κινητήρας, είναι διαθέσιμος σε δύο επιλογές ιπποδύναμης. Στη βασική του έκδοση αποδίδει 95 ίππους ενώ η ισχυρότερη παρέχει 110 ίππους. Ο κινητήρας 1.0 TSI αντικαθιστά την μονάδα βενζίνης 1.2 που υπήρχε στη γκάμα του αυτοκινήτου.
Η ισχυρότερη εκδοχή των 110 ίππων έχει ίδια απόδοση με τον απερχόμενο κινητήρα 1.2 αλλά η ροπή έχει πλέον αυξηθεί φτάνοντας στα 20,2 χλγμ. Χάρη στις περιορισμένες διαστάσεις, και το αλουμινένιο μπλοκ, ο κινητήρας 1.0 TSI είναι περίπου 10 κιλά ελαφρύτερος από τον 1.2 που αντικαθιστά. Στον 1.0 TSI, τα αλουμινένια πιστόνια και οι μπιέλες είναι με ακρίβεια ζυγισμένα. Ανακοινώθηκε ότι ο τρικύλινδρος κινητήρας λειτουργεί με λιγότερους κραδασμούς και έχει περιορισμένες απώλειες λόγω τριβής. Χάρη στην αύξηση της πίεσης ψεκασμού στα 250 bar, και οι δύο εκδόσεις του  κινητήρα 1.0 TSI, επιτυγχάνουν μείωση της κατανάλωσης έως και 6%.
Η Skoda Fabia Monte Carlo 1.0 TSI, έχει σπορ αισθητική η οποία τονίζεται από τις λεπτομέρειες σε μαύρο χρώμα στο αμάξωμα, τις κόκκινες πινελιές στα σπορ καθίσματα και την κεντρική κονσόλα, τα σπορ πεντάλ με ατσάλινη επένδυση και την εσωτερική διακόσμηση Black Cube.

 


Το πλήρες τηλεγράφημα του Σπύρου Ρέκκα στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana