Δυσκολεύει η υποψηφιότητα της Βουδαπέστης

 

Ολο και πιο δύσκολη φαντάζει η παραμονή της Βουδαπέστης στην «κούρσα» για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών κατά της υποψηφιότητας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τους αντιτιθέμενους στη φιλοξενία των Αγώνων στην ουγγρική πρωτεύουσα να ανακοινώνουν ότι ξεπέρασαν τις 266.000 υπογραφές, υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκούσαν μόλις 138.000 υπογραφές (το 10% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της Βουδαπέστης) για να καταστεί υποχρεωτική η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.


Ενώπιον της εξέλιξης αυτής, ο δήμαρχος της πόλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άμεσης απόσυρσης των ουγγρικής υποψηφιότητας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Αν αποδειχθεί ότι ένας επαρκής αριθμός κατοίκων της Βουδαπέστης υπέγραψαν για ένα δημοψήφισμα, θα μελετήσω σοβαρά την απόσυρση της υποψηφιότητας. Αρνούμαι να αγνοήσω την επιθυμία των πολιτών», δήλωσε ο Ιστβαν Τάρλος.

Αν τελικά αποσυρθεί η υποψηφιότητα της Βουδαπέστης, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα επιλέξει μεταξύ του Παρισιού και του Λος Αντζελες την πόλη που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2024. Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου, στη Λίμα.

 


Το πλήρες τηλεγράφημα του Γιάννη Δημητρόγλου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana