Ξεκίνησαν στην Ευρώπη οι παραγγελίες του Opel Ampera-e

 

Το νέο Opel Ampera-e είναι το απόλυτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με επαναστατική αυτονομία 520 χιλιομέτρων. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της μικτής χρήσης αυτή περιορίζεται στα 380 χιλιόμετρα. Με μήκος 4,17μ προσφέρει άφθονο χώρο για μέχρι πέντε επιβάτες. Ο χώρος των αποσκευών είναι 381 λίτρα και μπορούν να γίνουν 1274 λίτρα όταν πέσουν τα πίσω καθίσματα. Οι παραγγελίες για το νέο μοντέλο ξεκίνησαν πριν από μερικές εβδομάδες στη Νορβηγία και ήδη έχουν ξεπεράσει τα 3.400 οχήματα, ενώ το Ampera-e ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σύντομα σε Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Ελβετία.

Να θυμίσουμε ότι η μπαταρία ιόντων λιθίου 60 kWh αποτελείται από 288 κυψέλες διατεταγμένες σε οκτώ υπομονάδες των 30 και δύο των 24 κυψελών. Ολόκληρη η συστοιχία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του κάτω μέρους του αμαξώματος, για εξοικονόμηση χώρου και εγγυημένη ασφάλεια. Μία φόρτιση 30 λεπτών σε δημόσιο ταχυφορτιστή θα προσθέσει επιπλέον αυτονομία 150 χιλιομέτρων. Η Opel προσφέρει εγγύηση έως οκτώ χρόνων ή 160.000 χιλιόμετρα για το σύστημα της μπαταρίας.

Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα είναι 204 ίππων. Το Opel Ampera-e έχει επιτάχυνση 0 ? 50χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και 0 - 100 χλμ/ώρα σε 7,3 δεύτερα. Η ρεπρίζ 80 - 120 χλμ/ώρα που είναι ιδιαίτερα σημαντική στις προσπεράσεις, ολοκληρώνεται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 150 χλμ/ώρα προς όφελος της συνολικής αυτονομίας.

Όπως το αδερφάκι του Chevrolet Bolt EV, το Opel Ampera-e κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της GM στο Οριον του Μίτσιγκαν. 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana